Husk disse risici ved investeringer

Man har mulighed for at øge sine midler på længere sigt, hvis man vælger at investere. Det er dog meget nødvendigt at tage højde for, at enhver investering medfører en given risiko.

 

Det skal understreges, at det er usikkert, om man kan tjene penge med sin investering, eller flere af slagsen, samtidig med at det er klart, at man kan tabe penge ved at investere, hvis udviklingen går i den forkerte retning. De fleste taber penge på investeringer, desværre.

 

Der findes forskellige former for investering, hvor risikoniveauer kan variere. For at give et overblik vil de følgende blive nævnt –  uden at de skal ses som et råd.

Aktier

Aktier er en af de mest anvendte former for investering. Ved at erhverve aktier i et selskab, får man andel i virksomheden. Prisen på aktier kan ændre sig betydeligt, og typisk vil man tjene penge hvis aktiekursen stiger, og måske miste penge (hvis man realiserer sine tab), hvis aktiekursen falder. Nogle vælger at investere i enkelte aktier, mens andre vælger at investere i et udvalg af aktier gennem en såkaldt aktiefond. Disse kaldes også for noget andet i andre lande.

 

Det kunne måske være interessant for dig at læse mere om investeringer i ædelmetaller som et alternativ til aktier. Du kan læse mere her.

Obligationer

Ved at investere i obligationer, låner man et beløb til en virksomhed eller til en stat, og får rentebetaling for det. Disse er normalt mindre risikable end aktier, men rentebetalingen er ikke særlig høj. Man har mulighed for at investere i bestemte obligationer eller en obligationsfond, der investerer i et række obligationer. Vi kan dog sige, at det ikke er så nemt at komme i gang med disse, hvis man er en dansk investor.

Fast ejendom

Ved at investere i fast ejendom er der potentiale for yderst gode afkast over tid. Dette kan gøres ved at købe en ejendom til udlejning eller ved at købe andele i et ejendomsselskab. Det kan være risikabelt at investere i ejendom, da vedligeholdelsesudgifterne og administrative udgifter kan være store, og samtidig kan ejendomspriser ændre sig betragteligt. Det forudsætter dog et større beløb at komme i gang med, sammenlignet med at købe aktier.

Kryptovaluta

Kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum er blevet udbredte at investere i for nylig. Disse kan være meget svingende og også medføre store risici, men kan desuden give store gevinster over kort tid. Det er nødvendigt at bruge tid på at undersøge kryptovalutaerne nøje, inden man investerer i dem. Der findes flere platforme til dette.

Du kan læse mere om investeringer generelt på: https://finansdoktor.dk/