Sådan får du råd til de dyre dyr

At have eksotiske insekter som sin hobby kan være en dyr fornøjelse og det er ikke alle, der har råd. Her slår vi ned på tre ting, du kan gøre for at få råd til eksotiske insekter, så læs med, hvis det er lige den hobby, du går og drømmer om at komme i gang med at dyrke.  

Mange eksotiske insekter kommer fra fjerne lande langt fra vore breddegrader, og der kan være store omkostninger forbundet med transport, registreringspapirer og karantæne af dyrene. 

Overvej dine økonomiske muligheder 

Det kan være en mulighed at optage et lån enten hos et familiemedlem eller hos en låneudbyder. På jubii.dk/tjenester/laan/kviklaaan/ kan du læse om de ting, der er forbundet med at optage et lån, og hvad du skal være opmærksom på. Der kan være store omkostninger ved et lån, og det er altså ikke bare de penge man låner, der skal betales tilbage, men også renter og gebyrer. Sæt dig ind i sagerne, inden du optager et lån, og spørg evt. en ven eller et ældre familiemedlem til råds, inden du sætter din underskrift. 

Spar sammen og køb når du har råd 

Den mest fornuftige løsning er at spare sammen til det, man ønsker sig, og det gælder også ved køb af eksotiske kæledyr. Du kan evt. oprette en fast overførsel i din netbank, således at der hver måned når din løn eller SU går ind på kontoen, overføres et beløb til den konto, du har valgt at bruge til din opsparing. Du kan ønske dig penge til jul og fødselsdag og lade dem indgå i opsparingen til dyrene. 

Tag ekstra vagter på dit arbejde 

Du kan også prøve, om du kan få ekstra vagter på dit job og på den måde tjene flere penge, så du hurtigere får råd til din dyre hobby.