Bliv en Bitcoin-haj

Bitcoins går under digital valuta. Det er i bund og grund blot penge, som kun eksisterer på internettet. Man kan ikke som sådan se dem eller røre ved dem. Derfor kan det være lidt forvirrende at forså og sætte sig helt ind i. Dog kan man gå på nettet og derved få et hurtigkursus i det omtalte kryptovalutaer.

Læs mere om bitcoin kurs her for at følge med i dens udvikling. Bitcoins og generelt kryptovaluta er kendt for at have store udsving i kursen. Faktisk sker dette dagligt. Derfor kan det føles en anelse utrygt og man skal være indstillet på dette, inden man kaster sig ud i de helt store investeringer.

Helt fra scratch; hvad er kryptovaluta?

Man bruger kryptovaluta til at foretage transaktioner online. De kan bruges som betalingsmiddel og man kan overføre penge til folk fra hele verden. Som bekendt kan det føles som en rutsjebanetur at følge med i given kryptovalutas kurs. Derudover kan det være svært for mange at forstå noget så uhåndgribeligt kan have så stor værdi.

Bitcoins er den første type kryptovaluta, som er blevet udviklet. Denne kom til tilbage i 2009. Værdien af denne steg enormt meget på blot nogle få år. Faktisk kunne man have været mangemillionær den dag i dag, hvis man bare havde købt for et par hundrede kroner. Dog er den faldet meget igen efterfølgende. Det går altså meget op og ned.

Fordele ved Bitcoins

Grunden til man i det hele taget udviklede Bitcoins var for at skabe et helt nyt betalingssystem. I stedet for at bruge de klassiske kontanter og kontanter kan man klare alt med Bitcoins. Det var i hvert fald tanken bag. Derudover er Bitcoins decentraliserede. Der er derfor ikke en mellemmand, som kan gå ind og bestemme over den.

Denne mellemmand kan eksempelvis være en bank eller selve staten. I stedet forhandles Bitcoins på en børs. Det er derfor i stedet udbud og efterspørgsel, som er med til at afgøre en Bitcoins pris. Værdi er relativt. I starten var Bitcoins helt uden værdi. Men i 2010 var der en mand, som købte to pizzaer med Bitcoins som betaling.

Værdien på pizzaen

Denne pizzahandel er den første handel med Bitcoins i verden. Det var her første gang, at Bitcoins fik en reel værdi. Det er ikke alle steder, man kan handle med Bitcoins. Men på nettet kan man finde alle butikker, som tager imod Bitcoins som betaling.