Sådan driver du en bæredygtig virksomhed

Hvis du tænker på at starte, eller du allerede driver, en virksomhed, vil du selvfølgelig gerne gøre det bæredygtigt. At tage bæredygtige valg i sin virksomhed har jo indflydelse på naturen og dyrelivet omkring os. Her får du nogle tips til, hvordan du kan gøre! 

Der er mange ting at tænke over, hvis man driver eller opstarter en virksomhed. Hvis man er engageret i natur og dyreliv, må man også tænke over et værdimæssigt perspektiv. Det kan være udfordrende at finde bæredygtige løsninger, men de er der! Nogle gange skal man bare tænke lidt kreativt. 

En bæredygtig økonomi 

Først og fremmest må du selvfølgelig sørge for at forsøge at skabe grundlag for en bæredygtig økonomi. Her handler det ikke i første omgang om klimamæssige hensyn, men det kan det komme til på sigt, for din økonomi kan støtte eller begrænse dig. Det er nemmest at drive en bæredygtig virksomhed, hvis man har råd til at tage de bæredygtige valg. 

Online markedsføring og bæredygtig branding 

Et godt tip til en bæredygtig økonomi er at huske at fokusere på den online del af markedsføringen af dit produkt. I dag er online markedsføring helt uundgåelig, og det er på internettet, at de fleste kunder finder frem til deres foretrukne mærker og produkter. På kongen-af-internettet.dk kan du få masser af tips til at blive Googles bedste ven – i den forstand, at din hjemmeside og webshop er det første, der kommer frem, når potentielle kunder søger efter et produkt.  

Det kræver en bestemt teknisk viden, som man kalder for ‘SEO’, og det betyder kort fortalt, at du skal optimere din hjemmeside til søgemaskinernes kriterier. Her handler det om at finde frem til de rigtige søgeord, som dine kunder søger efter, og her kan du jo passende tænke i buzzwords omkring ‘bæredygtighed’, ‘klima’ og ‘økologi’. 

Lån godt og billigt 

Et andet godt råd til at sikre dig en god økonomi, der på sigt kan understøtte dine bæredygtige valg er at undersøge dine muligheder, når du låner penge. Det er meget normalt at låne, når man opstarter ny virksomhed, og du kan lige så godt tage et godt og billigt lån. 

Vælg ét, der matcher dine behov bedst muligt. Der findes masser af online sammenligningstjenester, der kan hjælpe dig med at indhente de bedste lånetilbud for dig. Beregn forbrugslån nu og find et lån med lav rente og gode afdragsaftaler.  

Indret dit kontor bæredygtigt 

Du kan med fordel tænke i bæredygtighed, når du skal indrette dit nye kontor eller i det hele taget finde artikler til din virksomhed. Det kan være med til at skærpe dit brand og give din virksomhed et unikt udtryk, hvis du dropper indkøb af masseproducerede genstand. 

I stedet kan du finde smukke gamle skriveborde, lamper og stempler i genbrugsforretning, eller du kan tjekke ud, om et dødsbo købes. Det lyder måske lidt morbidt, men det er både et bæredygtigt og billigt valg, der også vil glæde de efterladte.